Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Gerard Joling en Nance toch weer op talentenjacht

Shownieuws

Gerard Joling en Nance gaan weer op zoek naar talent in Nederland. Het duo presenteert dit najaar iedere vrijdag de nieuwe talentenjacht Popstars.

Mochten er nog onontdekte talenten in Nederland zijn, dan kunnen die terecht bij Gerard Joling en Nance. Het duo presenteert dit najaar elke vrijdag de nieuwe talentenjacht Popstars, waarin op zoek wordt gegaan naar een nieuwe popgroep. Henkjan Smits zit de jury voor. De namen van de overige juryleden zijn nog niet bekendgemaakt.

Opvallend is dat Joling wederom met Nance in zee wil. Eerder liet de zanger weten klaar te zijn met de blondine, nadat zij zich negatief had uitgelaten over hun samenwerking. De twee presenteerden de afgelopen jaren diverse shows bij SBS.

Nance liet afgelopen maand in Beau Monde weten dat ze zich beperkt voelt door Joling. Zo kan ze best kribbig worden als de presentator te pas en te onpas door haar tekst heenfietst.

Wel nuanceerde Nance haar opmerkingen door te zeggen dat ze in zakelijk opzicht een goed stel is met de losbandige Joling. De zanger was hier niet van gediend en noemde Nance 'koud en chagrijnig'. Ook haar nuances vond hij belachelijk. "Ik ben klaar met haar", zei hij in De Telegraaf. "Maar voor de toekomst zeg ik: spreek recht voor zijn raap uit wat je vindt. Voor achterbaksheid is geen plek in ons land."

Popstars is van oorsprong een Nieuw-Zeelands concept. De show werd daar voor het eerst in 1999 uitgezonden en kent opvolgers in ruim vijftig landen, waaronder de Verenigde Staten, Groot-Brittannie en Frankrijk. In Duitsland was de Nederlandse Tialda van Slogteren vorig jaar een van de winnaars. Zij zit nu in de band Room 2012.

Een spin-off van Popstars was al eerder in Nederland te zien. In 2004 zond RTL4 de show Popstar-The Rivals uit, waarin een jongens- en een meisjesgroep werden gevormd die tegen elkaar moesten strijden. Beide bands, Raffish en Men2b, zijn inmiddels uit elkaar.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen