Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Jolie en Pitt helpen kinderen Irak

Shownieuws

Angelina Jolie houdt niet alleen van haar eigen kroost. De actrice heeft 642 duizend euro vrijgemaakt voor kinderen die zijn getroffen door de oorlog in Irak.

De ouderlijke liefde van Angelina Jolie en Brad Pitt beperkt zich niet tot hun eigen kroost. Het sterrenkoppel heeft ruim 642 duizend euro vrijgemaakt voor kinderen die zijn getroffen door de oorlog in Irak. Dat heeft de Amerikaanse hulporganisatie Education Partnership for Children of Conflict, mede opgericht door Jolie, bekendgemaakt.

De donatie, uit naam van de Jolie-Pitt Foundation, komt ten goede aan vier organisaties die zich inzetten voor kinderen die hun ouders, huizen of scholen hebben verloren door de oorlog in Irak. Ook kinderen in de Verenigde Staten die hun ouders hebben verloren in het aanhoudende conflict, worden met het geld geholpen.

Jolie en Pitt hopen met de gift het goede voorbeeld te geven. "We hopen anderen aan te moedigen om wat te schenken aan deze fantastische organisaties", stelt Jolie in een verklaring. "Deze educatieve hulpacties voor kinderen in oorlogssituaties zijn de beste manier om hen te helpen om beter te worden."

Van het geld worden onder meer boeken en schoolspullen gekocht. Ook worden verwoeste scholen opnieuw opgebouwd en wordt psychologische bijstand gegeven. Vorig jaar schonk de Jolie-Pitt Foundation 192 duizend euro voor hulp aan vluchtelingen in Darfur.

Jolie is in verwachting van een tweeling. De 33-jarige actrice is in augustus uitgerekend. Samen met Pitt heeft ze al vier kinderen: Maddox (6), Pax (4), Zahara (3) en Shiloh (2).

[Novum]

Gerelateerde Artikelen