Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Gerard Joling promoot album vanuit ziekbed

Shownieuws

Het gaat weer iets beter met Gerard Joling. Donderdagochtend heeft hij telefonisch vanuit het ziekenhuis zijn nieuwe cd 'Bloedheet' toegelicht op Radio 538.

Het gaat weer iets beter met Gerard Joling. Donderdagochtend heeft hij telefonisch vanuit het Amstelland Ziekenhuis zijn nieuwe cd 'Bloedheet' toegelicht in de radioshow van Edwin Evers op Radio 538. "Het is een heerlijk album geworden, een grote kermis waar ik zo van hou", grapte de zanger vanaf zijn ziekbed. "Er staat een duetje op met Patricia Paay, ik heb zelf een nummertje geschreven en er staan wat discoknallers op."

Bijzonder is volgens Geer het duet met Rita Hovink. Joling zong 'Laat me alleen' in over een opname van de in 1979 overleden zangeres. "De dochter van Rita Hovink belde mij op nadat ze mij het nummer hoorde zingen tijdens mijn concert in Ahoy. Ze was helemaal ontroerd en vroeg of ik het nummer niet opnieuw wilde opnemen, net zoals ik vorig jaar had gedaan met Hazes", legt hij uit. "Ik was niet meteen enthousiast, want voor je het weet heb je de stempel van de zanger die alleen maar zingt met doden. Maar uiteindelijk is het prachtig geworden."

Het nieuwe album van de 48-jarige Joling, dat vrijdag in de winkel ligt, zou woensdag gelanceerd worden met een groots feest, maar zijn ziekenhuisopname gooide roet in het eten. De single 'Het is nog niet voorbij', een bewerking van een oud nummer van Willeke Alberti, is al verkrijgbaar als download via diverse websites. Het is de tweede keer dat Joling een nummer van Alberti opneemt. Ook zijn laatste toptienhit 'Maar vanavond' was een bewerking van een oud liedje van de blonde zangeres.

Joling heeft door zijn ziekte geen mogelijkheid om zijn cd live te promoten. Ook alle andere werkzaamheden zijn afgezegd voor de komende tijd. "De komende tien dagen zijn alle optredens afgezegd, maar daarna stond sowieso al een vakantie van vier weken ingepland. Ik ga het lekker rustig aan doen en thuis tussen de zure lappen liggen", vertelt Gerard. "Ik vrees alleen voor mijn rol in de film 'Spion van Oranje'. Er is al iets opgenomen, maar volgende week zouden we nog iets opnemen. Nu is die opname ook in een liggende situatie, dus misschien gaat dat lukken."

De zieke tv-persoonlijkheid hoopt nog steeds dat hij vrijdag het ziekenhuis mag verlaten. Joling is vol lof over het ziekenhuis en de verpleegkundigen. "Ik neem mijn petje af voor al die verpleegsters voor het fantastische werk dat zij verrichten dag en nacht." Het mannelijk verplegend personeel valt ook behoorlijk in de smaak bij Geer. "Er kwam zo'n enorm knap type mijn temperatuur opnemen, nou dan gaat de bloeddruk natuurlijk meteen omhoog", roept de zanger gierend van het lachen.

Vorige week werd de zanger opgenomen in het ziekenhuis voor een spoedoperatie. Hij leed aan een ontsteking aan zijn blindedarm die was gaan lekken, waarna zijn buikwand schoongemaakt moest worden. Ook is tijdens de operatie, waaraan Joling een litteken van zo'n 22 centimeter heeft overgehouden, een abces verwijderd.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen