Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Alain Clark sluit werelddeal

Shownieuws

Alain Clark heeft dinsdag in Londen een werelddeal gesloten met Warner Music. De platenmaatschappij gaat de exploitatie en marketing van de artiest verzorgen.

Alain Clark heeft dinsdagmiddag in Londen een internationaal platencontract gesloten met het Amerikaanse muzieklabel Warner Music. De platenmaatschappij gaat de exploitatie, promotie en marketing van de Nederlandse zanger buiten de Benelux verzorgen.

De 29-jarige Clark is dolgelukkig met zijn contract. "Ik heb hier tien jaar van gedroomd", vertelde hij woensdag bij terugkomst op Schiphol aan Novum Nieuws. "Ik heb hard gewerkt en veel geduld gehad. Ik ben trots dat dit me is overkomen." Nog voor de kerst zal een eerste single van Alain in Groot-Brittannië worden uitgebracht.

De zanger, die hits scoorde als 'This ain't gonna work', 'Blow me away' en 'Father and friend', blijft met beide benen op de grond. "Ik ben erg blij dat dit is gebeurd, maar tegelijkertijd is dit maar een handtekening op een contract", zei hij nuchter. "Het betekent alleen maar dat er nu heel hard gewerkt moet gaan worden. Daar heb ik veel zin in. Vooralsnog heb ik nog niet echt iets bereikt."

Ondanks zijn internationale platencontract keert Clark Nederland niet de rug toe. "Absoluut niet, ik ben van plan om gewoon door te zetten wat we hier zijn opgestart", zegt hij. "Het gaat hartstikke goed, maar ik ben er voor mijn gevoel nog lang niet hier. Nederland is en blijft mijn thuisbasis."

Wel ziet hij de stap over de grens als een groot avontuur. "Ik weet niet waar ik over zes maanden ben. Ik ga eigenlijk gewoon een nomadenbestaan leiden."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen