Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Daryl van Wouw gek op hotelsloffen

Shownieuws

Daryl van Wouw kan een hotel niet verlaten zonder de sloffen in zijn tas te stoppen. "Daar heb ik wel een handje van", vertelt de 30-jarige ontwerper.

Daryl van Wouw kan een hotel niet verlaten zonder de sloffen in zijn tas te stoppen. "Daar heb ik wel een handje van", erkent de 30-jarige ontwerper tijdens de opening van het innovatieve Citizen M Hotel op Schiphol. "Ik heb thuis een rijtje van die dingen staan van hotels waar ik ooit ben geweest."

De Amsterdamse ontwerper is niet de enige die een zwak heeft voor hotelspullen. "Ik heb weleens een badmatje meegenomen", biecht Miryanna van Reeden op. "Dat heeft een mens nou eenmaal nodig en dat koop je niet graag." Tegenwoordig onderdrukt de 40-jarige actrice de behoefte om een badmat in haar koffer te stoppen. "Ik durf niet meer, ik ben bang dat ze dan gaan bellen van 'He Van Reeden, geef die badmat terug.' Ruud de Wild heeft weleens een asbak gestolen, maar is verder niet echt 'een souvenirjager'.

Presentatrice Quinty Trustfull vindt een fijn bed en een lekkere douche onontbeerlijk in een hotelkamer. Van Wouw wil ook graag een fatsoenlijke televisie en een internetverbinding op zijn kamer. De Wild vindt vooral een goed gevulde minibar een must op zijn logeeradres.

Miryanna wil graag gordijnen die de kamer flink donker maken. "Dat is echt een probleem in de meeste hotels", vertelt ze. Naast mooie hotels heeft de Julia's Tango-actrice ook verschrikkelijke slaapplekken meegemaakt. "Ik heb weleens in een hotel geslapen dat erg naar natte hond rook en waar we de buren door de muur heen hoorden snurken. Toen zijn we om 05.00 uur weggegaan."

Hanna Verboom kan er ook over meepraten. "Ik ging al vrij jong alleen reizen en dan had ik zo'n vijf a tien gulden over voor een overnachting", aldus de blonde actrice. "Dan verbleef ik dus in de meest ranzige budgethotels in Bangkok of in India of in Argentinië. Dan kwam ik vooral veel kakkerlakken tegen en toiletten die niet heel fris waren. Ik ben inmiddels wel wat gewend, dus ik schrik niet meer terug van een kakkerlak in mijn bed."

De 36-jarige Trustfull heeft ook de nodige ervaring met ongedierte in een hotelkamer. Onlangs was ze samen met haar man Orlando op vakantie in Parijs. In het krakkemikkige hotel kropen de kakkerlakken uit de gaten in de muren. "Ik ben gillend naar buiten gerend", griezelt de brunette. "Daarna heb ik wc-papier natgemaakt en in de gaten geduwd."

Ruud de Wild heeft weleens een vreemde schaamhaar aangetroffen in zijn hotelbed. "In een hotel in Parijs", herinnert de Q Music-dj zich. "Ik dacht dat het een onderdeken was, maar het was schaamhaar."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen