Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Oranje-artikelen onder de hamer

Shownieuws

Bij Christie's in Amsterdam gaan over twee weken een aantal Oranje-artikelen onder de hamer. Het gaat onder meer om een kindertekening van koningin Beatrix.

Bij veilinghuis Christie's in Amsterdam gaan over twee weken een aantal Oranje-artikelen onder de hamer. Het gaat onder meer om een kindertekening van de hand van koningin Beatrix en een borstbeeld van koningin Beatrix van Andy Warhol. Dat heeft het veilinghuis woensdag bekendgemaakt.

Ook twee schilderijen van de hand van prins Bernhard worden geveild. Het betreft een besneeuwd Nepalees berglandschap uit 1990 en een mediterraan landschap uit 1978. Beide doeken worden geschat op een waarde van drie- tot vijfduizend euro.

Een uitnodiging voor een 'Gala circus' van Beatrix en Irene toen zij nog prinsesjes waren, met op de voorkant een aquarel, staat in de catalogus voor duizend tot vijftienhonderd euro. Een door prinses Juliana gesigneerde foto gaat waarschijnlijk onder de hamer voor vijftienhonderd tot tweeduizend euro.

De veiling wordt op 24 en 25 juni tussen 10.30 uur en 14.00 uur gehouden. In september werden bij Christie's tekeningen van koningin Beatrix geveild, onder meer het waterverfschilderij 'Meikoningin' en tekeningen van een zeemeermin en een stralende zon.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen