Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Duran Duran schrijft geschiedenis in Louvre

Shownieuws

Duran Duran heeft genoten van het optreden in het Louvre. "Ik hoop dat onze show een glimlach op het gezicht van de Mona Lisa heeft getoverd", zei Simon Le Bon.

De bandleden van Duran Duran hebben genoten van hun optreden in het Louvre in Parijs. De Britse band gaf dinsdagavond een concert tijdens een benefietevenement om geld op te halen voor het museum en was daarmee de eerste band in de geschiedenis die optrad in het historische gebouw.

"Ik hoop dat onze show een glimlach op het gezicht van de Mona Lisa heeft getoverd", verwees zanger Simon Le Bon tegenover de BBC naar het beroemde schilderij van Leonardo Da Vinci dat in het museum hangt.

Le Bon vond het fantastisch op te mogen treden in het Louvre. "Het was een enorme eer voor ons om gevraagd te worden op te treden op zo'n prestigieus evenement in een van de mooiste en meest historische gebouwen van Parijs en voor zo'n nobel doel", verklaarde hij. "We houden allemaal heel erg van kunst en hebben het museum vaak bezocht."

Duran Duran, dat in Nederland in de jaren tachtig hits scoorde met onder meer 'The wild boys' en 'A view to a kill', komt volgende week donderdag naar Nederland voor een concert in de Amsterdamse Heineken Music Hall.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen