Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Prequel' Harry Potter brengt dertig mille op

Shownieuws

Een 'prequel' op de Harry Potter-reeks van J.K. Rowling heeft op een veiling ruim 31 duizend euro opgebracht. Het geld gaat naar meerdere goede doelen.

(Novum/AP) - Een zogeheten 'prequel' op de Harry Potter-reeks van schrijfster J.K. Rowling heeft dinsdag op een veiling in Londen ruim 31 duizend euro opgebracht. De opbrengst gaat naar goede doelen, waaronder een stichting die dyslexie bestrijdt.

Het gaat om een handgeschreven document van ongeveer achthonderd woorden, waarin de schrijfster de gebeurtenissen voorafgaand aan de zeven Harry Potter-delen uit de doeken doet. De anonieme koper betaalde omgerekend 37,50 euro per woord.

De tekst van de prequel verschijnt woensdag ook op internet. Daarin rekent Rowling overigens af met geruchten dat er een langere prequel in boekvorm aan zit te komen. Ze sluit de tekst namelijk af met de woorden: "Uit de prequel waar ik niet mee bezig ben."

In december ging een handgeschreven en in leer gebonden boek met sprookjes en tekeningen van Rowling op een veiling voor bijna 2,7 miljoen euro van de hand. Het ging om een van zeven exemplaren van 'The tales of Beedle the Bard', waarmee de schrijfster naar eigen zeggen afscheid nam van de wereld die ze zeventien jaar lang in haar boeken heeft beschreven.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen