Kies je favoriete radiostation

Dossiers

R. Kelly vrijgesproken in misbruikzaak

Shownieuws

Zanger R. Kelly is vrijdag vrijgesproken van misbruik. Hij werd ervan verdacht seks te hebben gehad met een minderjarig meisje.

(Novum/AP) - R. Kelly is vrijdag vrijgesproken van misbruik. De Amerikaanse r&b-zanger werd er van verdacht seks te hebben gehad met een minderjarig meisje. De rechtszaak tegen de 41-jarige Kelly duurde een maand en draaide om de vraag of hij degene is die in een tien jaar oude pornovideo seks heeft met een 13-jarig meisje. Zowel hij als het inmiddels 23-jarige slachtoffer ontkende dat dit het geval was.

De belangrijkste getuige van de aanklagers was een vrouw die zei dat zij in de film met Kelly en het meisje een triootje doet. Kelly's advocaten betoogden dat de man in de film anders dan hun cliënt geen moedervlek op zijn rug heeft.

De tenlastelegging tegen Kelly telde vijftien aantijgingen, maar hij werd op alle punten vrijgesproken. Als hij schuldig zou zijn bevonden, had hij vijftien jaar gevangenisstraf kunnen krijgen.

De zaak tegen de artiest speelde sinds de videoband ruim zes jaar geleden naar de krant Chicago-Sun Times werd gestuurd.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen