Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Bart Bosch verkozen tot papa van het jaar

Shownieuws

Bart Bosch is vrijdag uitgeroepen tot papa van het jaar. De zanger en presentator versloeg daarmee onder anderen Patrick Kluivert en Grad Damen.

Bart Bosch is vrijdagmiddag uitgeroepen tot papa van het jaar. De zanger en presentator, kwam in Amsterdam als winnaar uit de bus tijdens de finale van de Kruidvat Papa van het Jaar Verkiezing. De vader van drie kinderen van 8, 10 en 14, vindt het 'ontiegelijk leuk' dat hij gewonnen heeft, vertelt hij aan Novum Nieuws.

Bosch had vrijdag concurrentie van bekende vaders als Patrick Kluivert, Edwin Smulders, Robert Schoemacher, Grad Damen en Hans Kazàn. Hij werd uiteindelijk als winnaar uitgeroepen nadat hij het snelste een luier had omgedaan bij een baby en ook nog bleek dat hij samen met Hans Kazàn via internet de meeste stemmen had gekregen.

De 45-jarige artiest, die bekend is van kinderprogramma's als Nieuws uit de Natuur en onlangs met Justine Pelmelay de single 'Je hoort bij mij' uitbracht, was erg verrast door de uitslag. "Er deden zo veel belangrijke namen mee, dat ik dacht: dat win ik niet", vertelt hij. "Het streelt wel een beetje mijn ego. Ik bedoel: de vorige jaren wonnen Marco Borsato en Paul de Leeuw. En met alle respect voor mezelf, maar ik doe de laatste tijd alleen af en toe een singletje."

Bosch neemt zijn titel als papa van het jaar erg serieus. "Ik ga er mijn best voor doen." Zo heeft hij plannen om volgend jaar een cd op te nemen met de finalisten van de verkiezing voor 'gewone vaders', die gelijktijdig met de verkiezing van de beste bekende vader van het jaar werd gehouden. "Het lijkt me leuk om een cd te maken met de twaalf finalisten, elk uit een andere provincie."

De wedstrijd voor niet bekende papa's werd dit jaar gewonnen door de Brabander Richard Houthuyzen, vader van zeven kinderen.

Ook weet Bosch dat er plannen zijn voor een televisieprogramma met de naam Papa, waar hij al flink wat ideeën voor heeft. "Zou het niet leuk zijn als kinderen hun vader daarvoor kunnen aanmelden en dat je dan onderdelen hebt als: hoe zing je het beste een slaapliedje. Of dat vaders een stukje moeten voorlezen met allemaal verschillende stemmetjes", denkt hij. Als er nog een presentator wordt gezocht voor zo'n show, zou hij dan ook niet schromen zich daarvoor aan te melden.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen