Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Leeftijd George Michael was reden toeren te staken

Shownieuws

Een van de redenen dat George Michael stopt met optreden, is dat hij zichzelf te oud vindt voor popmuziek. Donderdag maakte hij bekend te stoppen met optreden.

Een van de redenen dat George Michael stopt met optreden, is dat hij zichzelf te oud vindt worden voor popmuziek. Dat heeft hij aangegeven in het eerste interview sinds hij donderdag bekendmaakte niet meer op het podium te willen verschijnen. "Pop is verbonden met jongerencultuur, en ik ben al 45 ", zei hij tegen de BBC. "Het moet geen wedstrijd zijn hoe lang je het kan volhouden."

De zanger geeft op 24 en 25 augustus zijn twee laatste concerten in Londen, getiteld 'The final two'. Ze zijn de afsluiter van een twee jaar durende tournee vanwege zijn 25-jarig jubileum als artiest, waarbij ruim 1,3 miljoen fans hem hebben gezien.

De zanger zei ook tegen de BBC dat hij nog niet met pensioen gaat. Wat hij wel precies wil gaan doen, is niet duidelijk. Vooral hoopt hij zich in de toekomst netjes te gedragen en het voortaan zonder negatieve media-aandacht te doen. "Het zou voor iedereen beter zijn als ik wat minder in de spotlights zou staan."

De zanger raakte tijdens zijn carriere meerdere keren in genante situaties verzeild. Twee jaar geleden werd hij nog opgepakt wegens bezit van cannabis, waarna hij een taakstraf en een rijontzegging van twee jaar kreeg opgelegd. De beruchtste rel kwam nadat hij in 1998 door een agent was betrapt tijdens een seksuele escapade in een openbaar toilet in Los Angeles.

Michael werd bekend als de helft van het popduo Wham!, waarmee hij hits scoorde als 'Wake me up before you go go' en 'Last christmas'. Solo oogstte hij veel succes met onder meer 'Faith', 'I want your sex' en 'Jesus to a child'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen