Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Spelersvrouwen hullen zich in roze voor goed doel

Shownieuws

Zes vrouwen van Oranje-spelers hullen zich vrijdag tijdens de EK-wedstrijd tegen Frankrijk in een roze t-shirt. Ze willen aandacht vragen voor Plan Nederland.

Ten minste zes vrouwen of vriendinnen van spelers van het Nederlands elftal verruilen vrijdagavond hun oranje outfit eenmalig voor een roze pakje. De spelersvrouwen hullen zich tijdens de EK-wedstrijd van Oranje tegen Frankrijk in een roze T-shirt om aandacht te vragen voor de 'Because I am a girl'-campagne van Plan Nederland.

Met de campagne wil Plan Nederland aandacht vestigen op de achtergestelde positie van meisjes wereldwijd. Tegelijkertijd met de wedstrijd vindt op het festival Mundial in Tilburg een 'Because I am a girl'-benefietconcert plaats met optredens van onder anderen Anouk en Candy Dulfer.

De spelersvrouwen die volgens Plan Nederland hebben toegezegd zich vrijdag in het roze te hullen zijn Kim Stekelenburg, Cristel Mathijsen en Sabia Boulahrouz; en de vriendinnen van Orlando Engelaar, Nigel de Jong en Tim de Cler, te weten Mirella, Winonah en Charlotte.

De organisatie van de actie hoopt dat nog meer spelersvrouwen zich aansluiten bij de actie. Voor de zekerheid heeft Engelaars vriendin Mirella nog wat extra T-shirtjes meegenomen vanuit Nederland.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen