Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Sean Connery schrijft memoires

Shownieuws

Sean Connery lanceert 25 augustus zijn boek 'Being a Scot'. De voormalige Bondacteur geeft in de memoires zijn visie op de vele aspecten van het Schotse leven.

(Novum/AP) - Sean Connery lanceert deze zomer zijn boek 'Being a Scot'. De acteur geeft in de memoires onder meer een kijk op zijn visie op de vele aspecten van het Schotse leven en de cultuur. Het boek wordt gepresenteerd op 25 augustus, als de Schot zijn 78e verjaardag viert.

De acteur, die een zestigjarige carrière achter de rug heeft, is een fervent Schots nationalist. Zijn wens is dat Schotland onafhankelijk wordt en hij strijdt daar actief voor als aanhanger van de Scottish National Party. Pas als de onafhankelijkheid een feit is, keert Connery terug naar het land. Momenteel woont hij op de Bahamas.

Connery is bekend van zijn rol als James Bond. De voormalige melkboer speelde ook in films als 'Indiana Jones and the last Crusade' en 'The Untouchables'.

Wie eerder dan 25 augustus iets wil weten over het boek, moet een bezoekje brengen aan het jaarlijkse Edinburgh Book Festival. Op dit boekenfestijn, dat 9 augustus van start gaat, geeft de acteur al een kleine glimp in zijn memoires.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen