Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Boy George mag Verenigde Staten niet in

Shownieuws

De Amerikaanse autoriteiten hebben een visumaanvraag van Boy George geweigerd. De Brit mag het land niet in omdat er in Engeland een rechtszaak tegen hem loopt.

(Novum/AP) - Boy George mag voorlopig de Verenigde Staten niet in. De Amerikaanse autoriteiten hebben een visumaanvraag van de Britse zanger geweigerd. Volgens zijn managers is de artiest, die in de jaren tachtig furore maakte met zijn band Culture Club, niet welkom omdat tegen hem een rechtszaak loopt in Engeland.

De 45-jarige George wilde deze zomer enkele concerten geven in de Verenigde Staten. Hij was onder meer van plan gratis op te treden voor de afvalverwerkingsdienst van New York. De zanger voerde in 2006 vijf dagen lang een werkstraf uit bij de dienst, nadat hij was veroordeeld wegens drugsbezit.

Volgens zijn managers heeft de visumweigering niets te maken met dit incident, maar met de rechtszaak in Londen. George wordt ervan verdacht een man die hij via een datingsite had ontmoet vorig jaar tegen zijn wil te hebben vastgehouden in zijn appartement in de Britse hoofdstad. In november wordt een uitspraak in deze zaak verwacht.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen