Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Woordvoerder Winehouse ontkent longemfyseem

Shownieuws

Amy Winehouse heeft volgens haar woordvoerder geen longemfyseem. Haar vader, die dit had verklaard, zou te rigoureus zijn geweest in zijn bewoordingen.

Geruchten dat Amy Winehouse aan longemfyseem lijdt, zijn voorbarig. Volgens de woordvoerder van de Britse zangeres heeft vader Winehouse zich 'uit bezorgdheid over zijn dochter' te rigoureus uitgelaten over haar gezondheid. "Ze heeft geen longemfyseem, ze loopt alleen het risico het te krijgen."

Longemfyseem is een aandoening waarbij steeds meer longblaasjes verloren gaan, waardoor de patiënt niet meer goed kan ademen en uiteindelijk zou kunnen overlijden. De ziekte komt vaak voor bij hevige rokers.

Vader Mitch stelde zondag dat de longen van Winehouse flink beschadigd zijn door het roken van crack en sigaretten. Ze zou door de artsen gewaarschuwd zijn dat ze waarschijnlijk een zuurstofmasker moet dragen als ze niet stopt met het roken van drugs. "Ze heeft nog voor zeventig procent longcapaciteit", zei hij in een interview met de Sunday Mirror.

Winehouse, die behalve drugs- ook alcoholverslaafd is, ligt al ruim een week in een ziekenhuis in Londen nadat ze thuis was flauwgevallen. Aanvankelijk werd gedacht dat de 24-jarige artieste aan tuberculose leed, maar dit bleek na testen niet het geval.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen