Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Gooische Vrouwen niet naar Monte Carlo

Shownieuws

Gooische Vrouwen laat de prijzen van het TV Festival de Monte Carlo aan zich voorbij gaan. De makers en cast wilden niet voldoen aan de belachelijke eisen.

De serie Gooische Vrouwen dingt niet langer mee naar de prijzen op het TV Festival de Monte Carlo. Cast en makers van de serie weigeren te voldoen aan de in hun ogen belachelijke eisen. Het programma was vijf keer genomineerd, maar de vlak voor vertrek opgelegde condities bleken voor de ontwikkelaars niet onderhandelbaar. Dat meldt producent Endemol dinsdag. De prijzen worden donderdag uitgereikt.

De serie, ontwikkeld naar een idee van Linda de Mol, kreeg nominaties in de categorieën beste mannelijke en vrouwelijke cast, beste komedieserie, beste Europese producent en beste internationale producent. "We betreuren de gang van zaken ten zeerste", zegt Endemol-directeur Paul Römer. "De aard en duur van de verplichtingen waren zo veeleisend en onhaalbaar dat wij graag een compromis hadden willen sluiten. Dat bleek onmogelijk."

Ook Will Koopman, genomineerd als beste Europese producent en beste internationale producent, is verbolgen over de gang van zaken. "Als je wordt uitgesloten van deelname wanneer je niet kunt voldoen aan alle voorwaarden gaat voor mij de waarde van zo'n prijs verloren. Ik vind het een hard gelag, ook voor de genomineerde acteurs."

De serie Gooische Vrouwen draait om een groepje verwende nesten uit 't Gooi dat zich de hele dag bezighoudt met mooie auto's en rijke mannen. De komedieshow is alweer toe aan het vierde seizoen, dat doorgaat ondanks het vertrek van Annet Malherbe, die een van de hoofdrollen vervult. De serie is dit najaar weer op televisie te zien bij RTL 4.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen