Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Monique Smit vindt Afellay snoepje

Shownieuws

Monique Smit weet precies wie de lekkerste spelers van Oranje zijn. "Dan ga ik voor Ibrahim Affelay", vertelt ze. "Johnny Heitinga vind ik ook leuk."

Monique Smit kijkt niet alleen naar het EK voetbal om de vorderingen van het Nederlands elftal te volgen. Als de zangeres moet kiezen, weet ze precies wie de 'lekkerste spelers' van Oranje zijn. "Dan ga ik voor Ibrahim Afellay", vertelt de Volendamse zangeres aan Novum Nieuws. "Johnny Heitinga vind ik ook leuk. En o ja, Van Persie. Maar ja, ze hebben allemaal al een vriendin, hè?"

De 20-jarige Smit zat zelf vier jaar op voetbal, dus ze kan ook meepraten over de kwaliteiten van het elftal van Marco van Basten. "Ruud van Nistelrooy is heel goed, en Van Persie ook", weet de blondine.

Wolter Kroes kijkt graag naar doelman Edwin van der Sar. "Ik vind hem geweldig", zegt de volkszanger, die een EK-hit heeft met 'Viva Hollandia'. "Ik hou van die man, wat een fantastische keeper is dat." Jan Keizer kiest voor Robin van Persie. "Dat is een knaller van een voetballer", analyseert de voormalige BZN-zanger. "Dat was een moeilijke speler bij Feyenoord, die in Engeland enorm is opgebloeid. Hij heeft enorm veel talent en dat soort spelers kan Nederland naar een hoger niveau tillen."

Belle Perez groeide op met voetbal. "Mijn vader was voorzitter van de fanclub van Real Madrid", vertelt de Vlaamse zangeres. "Bij ons kwamen voetballers ook over de vloer, zoals Romario. Dat was een boezemvriend van mijn oom." België plaatste zich niet voor het EK in Oostenrijk en Zwitserland. Perez heeft echter een nieuw favoriet team gevonden. "De mannen van Oranje zijn knap en ze kunnen ook nog eens een goed potje voetballen."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen