Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Janet Jackson geeft label veeg uit de pan

Shownieuws

Janet Jackson vindt dat het promotiewerk van haar platenlabel onder de maat is. Volgens haar steunt Island Def Jam haar nieuwe album onvoldoende.

Janet Jackson geeft haar platenlabel de schuld van de lage verkoopcijfers van haar album 'Discipline'. De diva zegt dat Island Def Jam haar cd niet voldoende steunt nadat de tweede single 'Rock with u' geen plekje in de Amerikaanse hitlijsten wist te veroveren. Dat schrijft het Amerikaanse muziekvakblad Billboard dinsdag.

Island Def Jam geeft toe dat de verkoopcijfers tegenvallen. "Jammer genoeg zien we niet de resultaten waarop we gehoopt hadden met het nieuwe album", zegt een woordvoerder in Billboard. "Maar we respecteren en steunen Janet wel."

Op hun beurt mogen Europese fans van de zangeres ook iets van teleurstelling koesteren. De jongste telg uit het beroemde Jackson-gezin komt namelijk niet naar Europa met haar 'Rock Witchu'-toer, die ze op 7 september begint in de Canadese stad Vancouver. De woordvoerder van Island Def Jam zegt dat het bedrijf geen blaam treft en niet verantwoordelijk is voor haar tournee.

Ook in Nederland sloeg de nieuwe cd van Janet niet erg aan. Sinds 25 februari stond het album maar enkele weken in de Mega Album Top 100 met een pieknotering op nummer 28. De eerste single 'Feedback' kon rekenen op een 58e positie in de Single Top 100, een behoorlijk verschil met 'Together again', dat in 1997 nog boven aan de albumlijst prijkte.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen