Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Pieter van der Wielen reageert op Georgina-gate

Shownieuws

Pieter van der Wielen vindt de aandacht voor zijn zoen met Georgina Verbaan vervelend. "Het is een circus geworden, waarvoor de aandacht overdreven is."

(Novum) Pieter van der Wielen vindt de media-aandacht die het filmpje waarop te zien is hoe hij zoent met collega Georgina Verbaan ontzettend vervelend. "Ik heb op een zaterdagavond met een collega-presentatrice gezoend", vertelde hij maandag in Amsterdam tijdens het mediadebat 'aapjes kijken'. "Het is een circus geworden, waarvoor de aandacht ongelooflijk overdreven is."

Eind maart zond entertainmentprogramma RTL Boulevard beelden uit waarop Verbaan, die al vijf jaar een relatie heeft met Jort Kelder, zoenend te zien was met Van der Wielen, met wie ze het VPRO-programma Noorderlicht Nieuws presenteerde. Het stel was in een café betrapt door een bezoeker die het tafereel met een mobiele telefoon had gefilmd.

De wetenschapsjournalist begrijpt 'dat bladen als de Weekend bestaan van dit soort incidenten'. "Wat mij verbaasd heeft, is dat ook serieuze media als de Volkskrant, NRC Handelsblad en de NOS zich erop wierpen", liet hij weten. "Ze wilden zogenaamd de hype omschrijven, maar eigenlijk liftten ze gewoon mee op de sensatie."

Volgens Van der Wielen heeft Weekend 2500 euro geboden aan de buren van de presentator voor informatie over de zaak. Oud-hoofdredacteur van Weekend Marc van der Linden ontkende dit. "Ik weet precies hoe Weekend te werk gaat en ik weet zeker dat zulke bedragen niet worden betaald", vertelde de royaltyverslaggever. Dat maakte weinig indruk op Van der Wielen. "Ik geloof eerder mijn buren, die geen belang hebben bij die foto's, dan iemand die bij Weekend werkt", merkte hij op.

Bij het mediadebat was ook Manon Thomas aanwezig, die net als Van der Wielen te maken kreeg met ongewenste media-aandacht, toen haar pikante privékiekjes door een buurman op het internet werden verspreid.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen