Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Cast musical 'Kruistocht in spijkerbroek' bekend

Shownieuws

Timo Descamps speelt de hoofdrol van Dolf Wega in de musicalversie van 'Kruistocht in spijkerbroek'. De Vlaming was eerder te zien in Superstar: The Battle.

Timo Descamps speelt de hoofdrol van Dolf Wega in de musicalversie van 'Kruistocht in spijkerbroek'. Dat heeft het Nationaal Jeugd Musical Theater dinsdag bekendgemaakt. De 22-jarige Vlaming was in Nederland al eerder te zien als presentator van het Nickelodeon-programma Superstar: The Battle.

Naast Descamps zijn onder anderen Janke Dekker, Peter Ohlenschlager, Nikolai Slisser en Ger Savelkoul te zien in de musical naar het jeugdboek van Thea Beckman. Eerder werd in de media abusievelijk gemeld dat André Hazes junior de rol van Dolf Wega speelt. Voor hem is wel een bijrol weggelegd: hij speelt een vriendje van Dolf. De musical gaat op 27 september in première in de Schouwburg Amstelveen.

'Kruistocht in spijkerbroek' gaat over Dolf, die met een tijdmachine in de Middeleeuwen belandt. Daar komt hij terecht in een kinderkruistocht van Keulen naar Jeruzalem. De filmversie van het avontuurlijke verhaal, die eind 2006 in première ging, wist meer dan vierhonderdduizend bezoekers naar de bioscopen te trekken en behaalde daarmee de platina status.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen