Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Wolter Kroes positief over Oranje

Shownieuws

Wolter Kroes denkt dat Oranje gaat scoren op het EK. "Als Nederland van Italië wint of gelijkspeelt, dan is het raak. Dan knallen we ook echt door."

Wolter Kroes denkt dat het Nederlands elftal een grote kans maakt op een finaleplaats op het EK voetbal. "Als Nederland van Italië wint of gelijkspeelt, dan is het raak. Dan knallen we ook echt door. En dan ben ik heel gelukkig", glundert de zanger, die momenteel een hit heeft met het voetbalnummer 'Viva Hollandia'.

De 39-jarige Kroes is de komende tijd in Zwitserland om het Oranjelegioen met optredens te verblijden. "Ik zing voor de KNVB op de dag dat Nederland tegen Frankrijk speelt, ik geef een optreden op een camping in Bern en dan heb ik ook nog allerlei optredens tussendoor. Ik denk dat Tess bevallen is als ik eindelijk thuiskom", lacht de zanger, die begin juli een kindje verwacht met zijn vrouw.

Ook Jan Keizer denkt dat Nederland een goede kans maakt tijdens het kampioenschap. "Ik denk dat ze het goed gaan doen, omdat ze meteen moeten", zegt de 59-jarige Volendamse zanger. "Wij Nederlanders kijken altijd eerst even de kat uit de boom, spelen een gelijkspelletje. Maar dat kan nu niet, we moeten meteen winnen."

Monique Smit is, net als haar dorpsgenoot, optimistisch. "Ik ben een heel grote voetbalfan, ik heb zelf vier jaar op voetbal gezeten", bekent de 19-jarige blondine. "Mijn team is dit jaar kampioen geworden en ik ga ervan uit dat Nederland ook kampioen wordt."

Het Nederlands elftal neemt het maandagavond in Bern op tegen Italië.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen