Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Lionel Richie openhartig over opvoeding Nicole

Shownieuws

Lionel Richie ontving op de TV Land Awards een Icon, een oeuvreprijs voor muzikale carrière. "Het overleven van 27 jaar lang Nicole was veel zwaarder."

(Novum/AP) - Lionel Richie heeft zondagavond op de TV Land Awards een Icon ontvangen, een oeuvreprijs voor zijn muzikale carrière. "Vergeet die veertig jaar in de muziekbusiness", stelde Richie. "Het overleven van 27 jaar lang Nicole was veel zwaarder."

Op het prijzenfestijn had Richie de lachers op zijn hand met zijn bekentenissen over de moeilijke periode van de opvoeding. Hij wilde ouders een hart onder de riem steken. "Ik sta hier als een overlever. Ik wil dat alle ouders die er zijn dat weten", stelde Richie in zijn speech.

Nicole heeft de afgelopen tijd vooral positief in de schijnwerpers gestaan. De andere helft van Joel Madden beviel onlangs van dochtertje Harlow. In 2007 besteedde ze echter nog 82 minuten in de cel omdat ze veroordeeld was voor rijden onder invloed van drugs. In december 2006 werd ze gearresteerd na spookrijden op een snelweg in Californië.

De dochter van Lionel heeft vooral roem vergaard door haar optreden in The Simple Life, een realityserie waarin ze naast haar vriendin Paris Hilton te zien was.

De TV Land Awards worden 15 juni in Amerika uitgezonden. Naast Richie werden onder meer de televisieseries Roseanne en The Golden Girls geëerd.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen