Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Amy Winehouse door het stof voor racistisch filmpje

Shownieuws

Amy Winehouse heeft zich maandagmorgen verontschuldigd voor haar racistische filmpje dat zondag verscheen. Dat meldt de Britse krant The Daily Mail.

Amy Winehouse heeft zich maandag verontschuldigd voor het racistische filmpje dat zondag opdook. Dat meldt de Britse krant The Daily Mail. Fotografen waren naar haar huis gekomen, waar ze in de deurpost verscheen en haar spijt betuigde.

In het internetfilmpje liet de souldiva zich van haar slechtste kant zien door samen met een vriendin een racistisch liedje te zingen. In hun variant op het kinderliedje 'Hoofd, schouders, knie en teen' halen de dames onder meer negers, homo's en Chinezen door de mangel.

Een bekende van het koppel heeft het filmpje, dat in mei vorig jaar werd opgenomen door Amy's man Blake Fielder-Civil, overhandigd aan het Britse weekblad. Hij zou hiermee willen laten zien hoe groot de invloed van Blake, die sinds eind vorig jaar vastzit voor belemmering van de rechtsgang, op de 'Rehab'-zangeres. Blake belooft de twee meiden in het filmpje dat hij hen niet op camera vastlegt. Op de tafel waaraan de zangeres zit, ligt aluminiumfolie met een op heroïne lijkend bruin goedje.

Naast het filmpje heeft het weekblad News of the World de hand weten te leggen op foto's, waarvan een aantal is gepubliceerd. Zo is Amy met Blake te zien terwijl ze zoenen, waarbij duidelijk twee pillen op hun tong te zien zijn. Ook is de getroebleerde ster te zien met een crackpijp en met een grote snee in haar hand.

De succesvolle zangeres, die in februari nog vijf Grammy Awards in de wacht sleepte, werd vorige maand niet vervolgd om een video waarin te zien is dat ze crack rookt. Enkele weken eerder werd ze gearresteerd omdat ze twee mannen tijdens een avondje stappen aanviel. Hiervoor werd ze alleen enkele uren ondervraagd, niet aangeklaagd.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen