Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Osdorp Posse stopt volgend jaar

Shownieuws

Osdorp Posse houdt na twintig jaar op te bestaan. "We zijn allemaal wat ouder, de tijden veranderen", vertelt Arthur 'King' Bezuijen van de hiphopformatie.

Osdorp Posse houdt volgend jaar na twintig jaar op te bestaan. "We zijn allemaal wat ouder, de tijden veranderen", vertelt rapper Arthur 'King' Bezuijen van de Amsterdamse hiphopformatie. "We zijn nu nog sterk en vitaal, we willen stoppen in onze glorietijd. Niet dat we op ons 65e nog op het podium staan."

De groep bestaat uit rapper Def P (Pascal Griffioen), back-uprappers King en IJsblok (Marco Moolhuizen), producer Seda (Robin Bezuijen) en dj Deegmeester Daan (Daan Snouck Hurgronje). Momenteel wordt gewerkt aan het laatste album '2 Decennia' waarop zowel nieuw als oud werk staat. Ook bereidt Osdorp Posse een afscheidstournee voor. "We willen nog één keer volle zalen trekken", vertelt King. "We gaan er iets moois van maken."

Het vijftal leidt naast Osdorp Posse een druk bestaan. "Pascal is druk met zijn soloprojecten, mijn broer zit in de computers en ik zit in de chemie", zegt King. "We leiden gewoon allemaal een ander leven nu."

Osdorp Posse wordt gezien als de grondlegger van de Nederhop, Nederlandstalige hiphopmuziek. De formatie werd eind jaren tachtig opgericht in Amsterdam-West en was verantwoordelijk voor onder meer de albums 'Afslag Osdorp', 'Geendagsvlieg' en 'Kernramp'; en nummers als 'Origineel Amsterdams' en 'Moordenaar'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen