Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Shirley Bassey niet op Mandela-concert

Shownieuws

Shirley Bassey treedt niet op tijdens het Mandela-concert dat vrijdag wordt gehouden. De Britse zangeres blijft op doktersadvies thuis, zo meldt de BBC.

Shirley Bassey treedt niet op tijdens het concert dat vrijdag ter ere van de negentigste verjaardag van Nelson Mandela in Londen wordt gehouden. De Britse zangeres, die in Monaco woont, blijft op doktersadvies thuis, zo meldt de BBC.

De 71-jarige zangeres, die wereldberoemd werd met de titelsongs van Bondfilms 'Goldfinger', 'Diamonds are forever' en 'Moonraker', werd een maand geleden aan haar buik geopereerd. Wat haar precies mankeerde, is onduidelijk. De verwachting was toen nog dat ze bijtijds hersteld zou zijn voor het concert. "Shirley Bassey is erg teleurgesteld", vertelt haar woordvoerder aan de BBC. "Ze keek ontzettend uit naar de show."

Tijdens het concert in het Londense Hyde Park treden onder anderen Queen en Annie Lennox op. Het is nog onzeker of Amy Winehouse het podium betreedt. De zangeres ligt sinds een week in het ziekenhuis met longproblemen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen