Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Nieuwe roman James Bond gepresenteerd in Londen

Shownieuws

Het nieuwste deel in de boekenreeks over geheim agent 007 is dinsdag met veel bombarie gepresenteerd in Londen. De roman ligt woensdag in de winkel.

(Novum/AP) - Het nieuwste deel in de boekenreeks over geheim agent 007 is dinsdag met veel bombarie gepresenteerd in Londen. Het Britse model Tuuli Shipster bracht per militaire speedboot een eerste lichting van 'Devil may care' over de Theems de stad in. De blonde schone stond model voor de omslag van de misdaadroman, die vanaf woensdag te koop is.

'Devil may Care' verschijnt op een gedenkwaardig moment. Het is woensdag precies honderd jaar geleden dat wijlen auteur Ian Fleming, de geestelijk vader van James Bond, werd geboren. Hij schreef veertien boeken over de geheim agent. Na schrijvers als Kingsley Amis en John Gardner, die het stokje van Fleming overnamen, treedt Sebastian Faulks in de voetsporen van de misdaadauteur.

Over de inhoud van de roman zijn vooralsnog weinig details vrijgegeven. Wel is bekend dat 'Devil may care' zich afspeelt tijdens de Koude Oorlog in de jaren zestig. Bond doet voor zijn missie steden aan als Parijs en Rome en reist af naar het Midden-Oosten.

Dit jaar is met recht een Bond-jaar te noemen. De nieuwste film over 007, 'Quantum of solace', gaat in Nederland op 6 november in première.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen