Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Hepie en Hepie opnieuw in de problemen

Shownieuws

Het duo Hepie en Hepie dreigt uiteen te vallen door onenigheid tussen de twee zangeressen. "Ik ben er helemaal klaar mee", vertelt Hepie Postma.

Met veel tam tam maakte smartlappenduo Hepie en Hepie vorig jaar, na een afwezigheid van achttien jaar, een comeback. Maar als het aan de blonde Hepie Postma ligt, is de hereniging vanaf december verleden tijd. "Ik ben er helemaal klaar mee", vertelt ze. "Achter mijn rug om is Hepie aan het repeteren met een jongen die Ray heet om een duo te vormen en dat kan natuurlijk niet. Je moet vertrouwen hebben in elkaar en dat kan zo niet."

Postma was op de hoogte van het feit dat Hepie Hiemstra aan het einde van dit jaar met het duo wilde stoppen. "Ze vertelde in een telefoongesprek dat zij een uitkering zou krijgen en dat zij dan niets zou overhouden aan onze optredens", legt de zangeres uit. "Zowel onze manager Jan Zwarteveen als ik had daar begrip voor. Totdat we erachter kwamen dat zij al maanden aan een nieuwe act werkte, toen barste de bom."

Volgens Piet Prins, de vriend van Hiemstra, ligt het verhaal iets anders. "Mijn vriendin heeft het contract met de platenmaatschappij in principe opgezegd. Omdat ze ook weer solo wil optreden en dat mocht niet volgens het contract", legt hij uit. "We hebben volgende week een gesprek met de platenmaatschappij, maar wat ons betreft stopt het duo niet." Prins wil het gesprek afwachten en daarna pas met meer details naar buiten treden.

Manager Jan Zwarteveen laat weten dat er van een contract met de beide Hepies geen sprake is. "Ik heb helemaal geen contract met de dames, dus opzeggen is niet aan de orde. Ik heb eigenlijk geen poot om op te staan", legt hij uit. "Het is exact gegaan zoals Hepie Postma heeft verteld. Wel hebben de dames tot en met december een contract met boekingskantoor Pro-acts. Ik ben verplicht volgens dat contract om nog één nieuwe single uit te brengen en de dames moeten de geplande optredens afmaken. Daarna wil ik er helemaal niets meer mee."

De donkere Hepie heeft inderdaad een gesprek aangevraagd bij Zwarteveen, maar zowel Zwarteveen als Postma heeft geen behoefte meer om te praten. "Ik ga me aan mijn woord houden en doe de optredens die er nog staan, en probeer geen ruzie te maken onderweg met haar", zegt Postma. "Maar daarna is het totaal van de baan en komt Hepie en Hepie in de originele vorm nooit meer terug. Dit is niet de eerste keer dat ze mij dit flikt."

Vier jaar geleden was al sprake van een comeback. Hiemstra liet het na de opnamen voor het album afweten en gaf te kennen toch niet meer met de blonde Hepie op een podium te willen staan. "Het album lag al klaar en het comebackoptreden stond gepland in een uitverkochte Heineken Music Hall. Van het een op het andere moment haakte ze zonder opgave van reden af", legt Zwarteveen uit. "Het laatste album heeft vier jaar op de planken gelegen en nu gebeurt exact hetzelfde."

Het tweetal scoorde in het najaar van 1979 een grote hit met het lied 'Ik lig op mijn kussen stil te dromen'. Vorig jaar herfst maakten ze ter gelegenheid van hun 25-jarig artiestenjubileum een comeback met de single 'Ons dorp', die twaalf weken bleef staan in de Single Top 100. In november verscheen het nieuwe album en vrijdag ziet de laatste single van het duo, 'Ik geloof in jou en mij', het levenslicht. Of de dames zelf het onderwerp zijn van deze plaat is onbekend.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen