Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Alanis Morissette viert verjaardag op Pinkpop

Shownieuws

Alanis Morissette hoeft zondag niet op een ontbijtje op bed te rekenen. Ze viert haar verjaardag op Pinkpop. "Ik verheug me erop om daar een feestje te bouwen".

(Novum) Alanis Morissette hoeft zondag op haar 34e verjaardag niet te rekenen op een ontbijtje op bed. De zangeres staat die dag op het podium van Pinkpop. Ik verheug me erop om daar een feestje te bouwen", vertelt ze aan Novum Nieuws. "Ik ben er al een paar keer geweest en ik vind het te gek. Ik vind het heerlijk om op Pinkpop te spelen."

Dat ze moet werken op haar verjaardag, vindt de Canadees-Amerikaanse zangeres geen probleem. "Ik doe altijd liever iets op mijn verjaardag", legt ze uit. "Verjaardagen, oudejaarsavond; tijdens dat soort gelegenheden maak ik het liefst muziek. Op zulke momenten is er altijd zo'n druk om plezier te hebben. Ik treed liever op."

Het is een tijd stil geweest rond Morissette, die in 1995 de hitlijsten bestormde met het strijdbare 'You oughta know' en haar album 'Jagged little pill'. Voor het eerst sinds drie jaar bracht de artieste onlangs weer een single uit, 'Underneath'. Haar nieuwe studioalbum 'Flavors of entanglement' ligt vanaf vrijdag in de winkel.

Morissette, die momenteel door Europa trekt, is blij weer op het podium te staan. "Ik heb al een tijd niet getoerd. Het leukste aan festivals is dat ik andere bands kan zien en er gebeurt van alles achter de schermen." Die positieve instelling kan ze wel gebruiken, aangezien ze nog tot ver in augustus festivals aandoet in onder meer Italië, Spanje en Hongarije. Op 13 juni staat Morissette opnieuw in Nederland. De zangeres geeft dan een concert in de Amsterdamse Heineken Music Hall.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen