Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Zoektocht naar rockband te zien bij RTL

Shownieuws

De zoektocht van artiestenmanager Edwin Jansen naar een 'superrockband' wordt dit najaar uitgezonden bij RTL 5. Jansen ontdekte onder anderen Anouk en Kane.

De zoektocht van artiestenmanager Edwin Jansen naar een 'superrockband' wordt dit najaar uitgezonden bij RTL 5. Dat heeft de zender maandag bekendgemaakt. In het programma wordt het 'rauwe, realistische proces' gevolgd 'dat rockmuzikanten moeten doorlopen op weg naar een carrière in de muziek'.

Het voormalige Idols-jurylid, die onder meer Kane, Di-rect en Anouk ontdekte, gaf eerder aan met zijn zoektocht een 'tegenreactie op Idols- en X Factor-achtige programma's' te willen geven. Hij werkt voor het programma samen met MTV-vj Dennis Weening.

Weening en Jansen zoeken voor de nieuwe band een gitarist, een bassist, een drummer, een toetsenist en een zanger(es). Van juli tot en met november zullen twintig geselecteerde muzikanten samenwerken in Den Haag waar zij ook tijdelijk zullen wonen. Na diverse workshops blijven er dan uiteindelijk vijf muzikanten over die de nieuw band zullen vormen.

Hoe het programma gaat heten, is nog niet bekend.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen