Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Alicia Keys krabbelt op na zware tijd

Shownieuws

De Amerikaanse zangeres Alicia Keys heeft een zware tijd achter de rug. Nadat ze een maand in Egypte op vakantie was, voelde ze zich als herboren.

Alicia Keys kon twee jaar geleden niet vermoeden dat ze nu zo'n succes zou hebben. Haar heftige leven en de dood van een familielid door kanker zorgden ervoor dat ze bijna instortte, vertelt de zangeres tegen het persbureau Reuters. "Ik had tijd voor mezelf nodig, dus toen ben ik naar Egypte vertrokken voor een maand."

Voor de opnamen van haar album 'As I am', dat vorig jaar verscheen en waarvan al drie succesvolle singles werden uitgebracht, trok de Amerikaanse zangeres zich volledig terug. "Ik probeerde mezelf meer los te laten", zegt de 26-jarige artieste. "Ik ben nog meer tot mezelf gekomen. Met de nare ervaringen groeide mijn zelfvertrouwen en werd ik bewust van wie ik ben."

De zangeres, die net haar nieuwe single 'Teenage love affair' heeft uitgebracht, ziet een samenwerking met Coldplay, U2, White Stripes en Green Day wel zitten. "Het komt allemaal niet uit dezelfde wereld. Maar als je het samenvoegt wordt het juist erg interessant", vindt de soulzangeres.

Ook haar acteercarrière gaat vooruit. Zo is ze eind dit jaar te zien in 'The secret life of bees', naast Queen Latifah en Oscarwinnares Jennifer Hudson. Al eerder speelde Keys in de actiefilm 'Smokin' aces' en de romantische komedie 'The nanny diaries'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen