Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Pussycat-zangeres verruilt zussen voor dochter

Shownieuws

Pussycat wil als De Pussycats een comeback in Nederland maken. Dat gebeurt met dochter Kimberly op de plaats van zussen Betty en Marianne, zegt zangeres Toni.

De popgroep Pussycat is druk in de weer om als De Pussycats een comeback in Nederland te maken. Met dochter Kimberly op de plaats van zussen Betty en Marianne probeert zangeres Toni Willé de Nederlandse podia te veroveren, vertelt ze zondag in De Telegraaf.

Toni, die in Duitsland nog wekelijks op het podium staat, zingt met haar dochter hits uit het oude Pussycat-repertoire, zoals 'Mississippi' en 'My broken souvenirs'. Ook brengt Toni, die sinds de groep in 1985 uit elkaar ging zes solo-albums maakte, nummers van haar nieuwe cd 'Worlds united'. Het album nam ze op met Daniel Rae Costello, een zanger en songwriter van de Fiji eilanden. "Waarom ik het zo ver van huis zoek? Omdat hier geen belangstelling voor mij is, zo simpel is het."

De dames van Pussycat scoorden in hun laatste jaren geen hits meer. "De nummers die we uitbrachten, deden niet zoveel meer. Het publiek was ons moe en wij waren ook moe. We hebben waarschijnlijk te veel op elkaars lip gezeten", legt de Limburgse Toni uit.

In Duitsland wisten fans de weg naar Toni's optredens wel te vinden. Nu hoopt ze ook in Nederland weer succes te boeken. "Daar liggen mijn roots, dat geeft een speciaal gevoel. Daarnaast vind ik het reizen erg vermoeiend."

Haar twee zussen trokken zich terug uit de muziekwereld. "Mijn ene zus heeft een kroeg in Brunssum en de andere is een huismus geworden", zegt de blondine.

Pussycat werd begin jaren zeventig opgericht en bereikte met de eerste single 'Mississippi' de toppositie in de hitlijsten. Ook in het buitenland kwamen de drie zussen met dit nummer op één.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen