Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Leonardo DiCaprio in huid van gameheld

Shownieuws

Leonardo DiCaprio gaat voor een rol in de film 'Atari' in de huid kruipen van Nolan Bushnell. Hij wordt gezien als de geestelijk vader van de videospelindustrie

Leonardo DiCaprio kruipt voor een rol in de nieuwe film 'Atari' in de huid van Nolan Bushnell, de geestelijk vader van de videospelindustrie. Die lanceerde dertig jaar geleden met zijn softwarebedrijf Atari de destijds immens populaire spelcomputer Atari Video Computer System. Vrijdag hebben schrijvers Brain Hecker en Craig Sherman de film verkocht aan Paramount Pictures, zo meldt filmvakblad The Hollywood Reporter.

De 33-jarige DiCaprio vertolkt niet alleen de hoofdrol, maar produceert de rolprent ook met zijn productiemaatschappij Appian Way. Het is niet de eerste keer dat de Amerikaanse acteur de hoofdrol speelt in een biopic. Zo was hij onder meer auteur Tobias Wolff in 'This Boy's Life', dichter Jim Carrol in 'The Basketball Diaries', meesteroplichter Frank Abagnale jr. in 'Catch me if you can' en excentrieke miljardair Howard Hughes in 'The aviator'.

Het is nog onduidelijk wanneer de opnamen van 'Atari' van start gaan.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen