Kies je favoriete radiostation

Dossiers

3FM maakt einde aan radioshow Dolf Jansen

Shownieuws

Dolf Jansen moet vanaf september stoppen met zijn 3FM-programma Leuk is Anders. Het format van de show past niet bij de 'kernwaarden' van het radiostation.

Dolf Jansen moet vanaf september na zeven jaar stoppen met zijn 3FM-programma Leuk is Anders. Dat laat de cabaretier vrijdag weten op zijn website. Het format van de show, waarin de presentator met nietsvermoedende Nederlanders belt voor onzingesprekken, zou niet langer passen bij de 'kernwaarden' van de radiozender, die zich wil richten op een 'stoer' en 'jong' publiek.

Jansen snapt niets van de beslissing van 3FM. "Leuk is Anders is op twintigduizend luisteraars na het best beluisterde programma op 3FM, ArbeidsVitaminen scoort die extra twintigduizend, en volgens een nog preciezer onderzoek het best beluisterde programma van alles wat er op de radio is op vrijdag tussen 12.00 en 14.00 uur", schrijft hij. De Vara mag nu een nieuwe invulling voor dit tijdstip verzinnen.

De radiomaker is niet van plan zich te verzetten."Voor mij voelt het zo: een leuk, swingend, eigenwijs en zeer succesvol programma moet wijken voor doelgroepdenken en marketingonderzoeken. Dat is kut, maar tis niet anders."

Jansen zal nog wel op de radio te horen blijven met het cabaretprogramma Spijkers met Koppen, op Radio 2.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen