Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Schiffmacher schildert drumstel Peppers

Shownieuws

Henk Schiffmacher gaat het drumstel van de Red Hot Chilli Peppers beschilderen. De Amsterdamse kunstenaar tatoeëerde alle bandleden al eens.

Henk Schiffmacher gaat het drumstel van de Red Hot Chili Peppers beschilderen. De kunstenaar, die verantwoordelijk is voor een aantal tatoeages van de bandleden, heeft het drumstel samen met de muziekwinkel Rock Palace speciaal ontworpen voor drummer Chad Smith. Dat meldt de website van de Haagse winkel.

Op het instrument komen klassieke symbolen en onderwerpen uit de tribal- en tatoeagekunst te staan. De Amerikaanse rockband, die onder meer bekend is van de hits 'Californication' en 'Under the bridge', gebruikt het tijdens zijn volgende wereldtournee. Wanneer deze wordt gehouden is nog niet bekend: eind vorige maand zeiden de bandleden nog tegen het Amerikaanse tijdschrift Rolling Stone dat ze minstens een jaar pauze willen houden.

Na de concertreeks kunnen fans het drumstel kopen via een veiling. De opbrengst gaat volledig naar de stichting Orange Babies, die zwangere Afrikaanse vrouwen met hiv helpt.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen