Kies je favoriete radiostation

Dossiers

John Cusack noemt McCain een Bush-kloon

Shownieuws

John McCain is niets meer dan een kloon van George W. Bush. Dat zegt John Cusack in een reclamefilmpje van de stichting MoveOn, die zich inzet voor democratie.

(Novum/AP) - John McCain is niets meer dan een kloon van George W. Bush. Dat zegt John Cusack in een reclamefilmpje van de stichting MoveOn, die zich inzet voor democratische doeleinden. De acteur wil naar eigen zeggen aangeven hoe akelig veel de Republikeinse presidentskandidaat en de huidige president op elkaar lijken in hun opvattingen over de oorlog in Irak.

In het filmpje stelt Cusack de kijker retorische vragen over de oorlog in Irak, waarbij de keuze is tussen Bush en McCain. Twee van de vragen luiden 'Wie steunt de troepen in Irak en ziet ze liever niet terugkeren naar huis?' en 'Wiens adviseurs hebben contacten met organisaties die geld opstrijken door de oorlog?'. De acteur geeft vervolgens het in zijn ogen juiste antwoord. "Beiden. Ik durf te wedden dat je ze niet eens uit elkaar kunt houden".

De 41-jarige Cusack, die er geen geheim van maakt dat hij aanhanger is van de Democratische presidentskandidaat Barack Obama, laat zijn mening duidelijk horen. "Ik weet dat ik maar een acteur ben en mijn mening niet meer betekent dan die van een ander, maar toch wil ik laten horen wat ik vind."

Cusack speelt dit jaar in twee oorlogsgerelateerde films. Zo is hij in Nederland vanaf 8 oktober naast Ben Kingsley en Hilary Duff te zien in de satirische film 'War, inc.'. Ook speelt hij vanaf 28 augustus in 'Grace is gone' een man die weduwnaar wordt nadat zijn vrouw als soldaat in Irak om het leven komt.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen