Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Indiana Jones' ook in Nederland dikke hit

Shownieuws

'Indiana Jones and the kingdom of the crystal skull' is ook in Nederland een dikke hit. De film weet in de eerste week ruim een miljoen euro binnen te halen.

'Indiana Jones and the kingdom of the crystall skull' scoort niet alleen in de Verenigde Staten, maar ook in Nederland. 'What happens in Vegas' staat hier niet langer aan kop in de box office. 'Indy' heeft in het openingsweekeinde ruim een miljoen euro opgeleverd, de helft van de totale omzet van de Nederlandse film 'Zomerhitte'.

'Indy' drong in de Verenigde Staten door tot de toptien van best bezochte openingen ooit. Het is de tweede zomerfilm van het jaar die wereldwijd aanslaat, na 'Iron man' met Robert Downey Jr.

In 'Indiana Jones' draait het om de vondst van een kristallen schedel, die wordt ontvreemd door Russische communisten. Avonturier Indiana Jones gaat naar het object op zoek en krijgt hierbij hulp van oude bekenden. De titelrol is weggelegd voor Harrison Ford en ook Shia LaBeouf, Cate Blanchett en Karen Allen zijn in de rolprent te zien.

Verder was er weinig nieuws onder de zon in de Nederlandse bioscopen. De film 'Over her dead body', waarin Eva Longoria als dode vrouw gaat spoken bij haar ex-man en zijn nieuwe vrouw, is goed voor een zesde positie in de lijst. Horrorfilm 'The orphanage', die werd vertoond tijdens het Amsterdam Fantastic Film Festival, komt binnen op een bescheiden veertiende plek.

Het zomerseizoen is met de twee heldenfilms pas van start gegaan. De films 'Sex and the city', 'The incredible Hulk', 'The dark knight' en 'Chronicles of Narnia: Prince Caspian' beloven later deze zomer hits te worden in de bioscoop.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen