Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Indiana Jones' schrijft geschiedenis in VS

Shownieuws

'Indiana Jones' is op de eerste plek binnengekomen van de Amerikaanse box office. De film heeft in het eerste weekeinde bijna 65 miljoen euro opgebracht.

'Indiana Jones and the kingdom of the crystal skull' is op de eerste plek binnengekomen van de Amerikaanse box office. De film heeft in het eerste weekeinde bijna 65 miljoen euro opgebracht. Daarmee staat 'Indiana Jones' op de tiende plaats van de meest succesvolle openingen aller tijden.

De nieuwe film van Steven Spielberg laat in de Amerikaanse box office de recente kaskraker 'Iron Man' achter zich. Ook op maandag worden weer veel bezoekers verwacht in verband met Memorial Day, een vrije dag in Amerika. Van alle films die ooit rondom deze feest- en gedenkdag zijn uitgekomen, komt de film op de tweede plek binnen. Alleen 'Pirates of the Caribbean: at world's end' trok meer mensen.

Net als in Nederland was de première van de film in de Verenigde Staten ook op donderdag, wat bijzonder is omdat films daar normaal gesproken op vrijdag voor de eerste keer worden vertoond. Op Memorial Day worden dezelfde bezoekersaantallen verwacht als op de openingsdag. Daarmee komt de opbrengst van de eerste vijf dagen al in de buurt van 100 miljoen euro.

In 'Indiana Jones and the kingdom of the crystal skull' gaat het titelpersonage op zoek naar een oeroude kristallen schedel. De reliek kan onmetelijke krachten geven aan degene die hem terugbrengt naar de mythische stad in het Amazonegebied waar hij vandaan komt. Harrison Ford, Cate Blanchett en Shia LaBeouf spelen mee in de nieuwe film.

Het vierde deel van de reeks, die in 1981 van start ging met 'Indiana Jones and the raiders of the lost ark', betekent een reünie voor Spielberg, uitvoerend producent George Lucas en Ford. Het is negentien jaar geleden dat Ford voor het laatst als Jones op het witte doek te zien was. Hoe de film het de eerste dagen in Nederland gedaan heeft, wordt maandagmiddag bekendgemaakt.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen