Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Franse film 'Entre les murs' wint Gouden Palm

Shownieuws

In Cannes is de belangrijkste prijs naar de Franse film 'Entre les murs' gegaan. Het is voor het eerst sinds 1987 dat een Franse film de Gouden Palm krijgt.

(Novum/AP) - Op het filmfestival van Cannes is de belangrijkste prijs zondag naar de Franse film 'Entre les murs' van Laurent Cantet gegaan. Het is voor het eerst sinds 1987 dat een Franse film de Gouden Palm krijgt. Toen kreeg 'Sous le soleil de Satan' van Maurice Pialat de Gouden Palm.

In het docudrama 'Entre les murs' wordt een klas scholieren een jaar lang gevolgd. De Grote Prijs en de Juryprijs -na de Gouden Palm de twee belangrijkste prijzen in Cannes- waren dit jaar voor Italiaanse films, respectievelijk 'Gomorra' van Matteo Garrone en 'Il Divo' van Paolo Sorentino.

De Turkse filmmaker Nuri Bilge Ceylan kreeg voor 'Three monkeys' de onderscheiding voor beste regie. Benicio Del Toro en Sandra Corveloni werden onderscheiden voor hun acteerprestaties in respectievelijk 'Che' en 'Linha de Passe'.

Na het prijzengala werd het filmfestival van Cannes zondag afgesloten met de première van de film 'What just happened?'. In de film over een aan lager wal geraakte Hollywood-producent spelen onder anderen Robert de Niro, Bruce Willis en Sean Penn een rol.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen