Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Rusland wint Eurovisie Songfestival

Shownieuws

Dima Bilan heeft zaterdagavond in Belgrado de 53e editie van het Eurovisie Songfestival gewonnen. De Russische zanger won met het nummer 'Believe'.

Dima Bilan heeft zaterdagavond in Belgrado de 53e editie van het Eurovisie Songfestival gewonnen. De 26-jarige Russische zanger won met het nummer 'Believe'.

Rusland won het festival met 272 punten. Daarmee liet het Oekraïne en Griekenland achter zich, die tweede en derde werden. De punten werden toegekend door televisiekijkers in 43 Europese landen.

Hind, die Nederland dit jaar vertegenwoordigde met het nummer 'Your heart belongs to me', viel dinsdag af tijdens de eerste halve finale van het festival. Van de negentien deelnemers aan de eerste voorronde gingen tien landen door naar de finale. Donderdag wisten nog eens tien landen zich te plaatsen na een tweede voorronde. Engeland, Duitsland, Frankrijk, Spanje en gastland Servië waren bij voorbaat al verzekerd van een finaleplaats.

Esther Hart maakte in het liveprogramma de Nederlandse stemmen bekend. Nederland gaf acht punten aan gastland Servië, tien punten aan Turkije en twaalf punten aan Armenië. Cornald Maas verzorgde zaterdag vanuit Belgrado het Nederlandse commentaar bij de uitzending van het songfestival.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen