Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Jackie Chan wil film maken over aardbeving China

Shownieuws

Jackie Chan wil een film maken over de aardbeving in China. "Ik wil dat omdat er zoveel ontroerende verhalen te vertellen zijn", vertelt hij aan de BBC.

Jackie Chan is van plan een film te maken over de aardbeving in China, waarbij twee weken geleden meer dan zestigduizend mensen de dood vonden. "Ik wil een film maken omdat er zo veel ontroerende verhalen te vertellen zijn", vertelt de acteur uit Hongkong aan de BBC. "Ieder verhaal maakt me aan het huilen."

Met de film wil de 54-jarige Chan geld ophalen voor het goede doel. "Ik wil de film aan de hele wereld laten zien en het Chinese leger eren", vertelt de acteur, die van plan is om binnenkort met een groep filmmakers zijn plannen te bespreken.

De actieheld heeft al 887 duizend euro gedoneerd om de slachtoffers van de beving in de Chinese provincie Sichuan te helpen. Hij heeft een ziekenhuis in de regio bezocht, maar het leger weigerde hem toe te laten in het getroffen gebied.

Jackie Chan speelde rollen in films als 'Police story', 'Shanghai Noon', 'Shanghai knights' en de 'Rush hour'- trilogie.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen