Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Zhang Ziyi woest om onwetendheid over aardbeving

Shownieuws

Actrice Zhang Ziyi werd woedend toen ze in Cannes mensen ontmoette die niets wisten over de aardbeving die China onlangs trof.

(Novum/AP) - De Chinese actrice Zhang Ziyi is uit haar slof geschoten toen ze tijdens het filmfestival van Cannes mensen ontmoette die weinig wisten over de aardbeving die haar land twee weken geleden trof. Ziyi, die de hoofdrol vertolkte in het drama 'Memoirs of a Geisha', heeft zich afgelopen week op het festival ingezet voor de slachtoffers van de ramp, onder meer door aan fondsenwerving te doen.

De beving in de provincie Sichuan doodde meer dan zestigduizend mensen. Maar Ziyi trof in Cannes mensen die nauwelijks op de hoogte bleken, zo schreef ze in bijdragen op Chinese weblogs. "Ik was ontzettend kwaad. Ik vroeg: 'Zijn jullie idioot? Jullie zijn goedgeklede mensen die er maatschappelijk betrokken uitzien, maar jullie hebben geen idee wat er in de wereld gebeurt!'"

De actrice meldde zelf ongeveer negentigduizend euro te hebben gedoneerd voor hulp aan de slachtoffers. Ze kan ook ruim zestigduizend euro tegemoet zien om aan het goede doel te schenken van Wendi Deng, de Chinese vrouw van mediamagnaat Rupert Murdoch.

Ziyi is onder meer bekend van haar rollen in de films 'Hero', 'House of flying daggers' en 'Crouching tiger, hidden dragon'. Ze speelt naar verluidt binnenkort de titelrol in de verfilming van het Chinese sprookje 'Mulan'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen