Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Wesley Snipes voorlopig niet de cel in

Shownieuws

Wesley Snipes hoeft voorlopig niet de cel in wegens belastingfraude. Hij mag het hoger beroep in zijn zaak in vrijheid afwachten in ruil voor een borgsom.

(Novum/AP) - Wesley Snipes hoeft voorlopig niet de cel in wegens belastingfraude. Dit heeft een rechter in de Amerikaanse staat Florida donderdag besloten. De 45-jarige acteur werd eerder dit jaar schuldig bevonden aan het niet opgeven van zijn inkomsten bij de belasting en vorige maand veroordeeld tot de maximumstraf van drie jaar cel.

Snipes diende een verzoek in waarin hij vroeg het hoger beroep dat hij heeft aangespannen in vrijheid te mogen afwachten, in ruil voor een borgsom. De rechter ging akkoord aangezien de acteur niet beoordeeld is als vluchtgevaarlijk of een gevaar voor de samenleving.

De 45-jarige acteur werd in februari vrijgesproken van ernstiger vormen van belastingfraude dan die waar het nu nog om gaat. Snipes werd ervan verdacht dat hij negen miljoen euro had teruggevorderd waarop hij geen recht had. Als hij hiervoor schuldig was bevonden, had hij zestien jaar cel kunnen krijgen.

Wesley Snipes is vooral bekend van zijn hoofdrol in de Blade-trilogie.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen