Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Duffy zoveelste Britse succes in Amerika

Shownieuws

Na Leona Lewis, Natasha Bedingfield en Joss Stone scoort er weer een Britse artieste in Amerika. Duffy debuteert met haar album 'Rockferry' op de vierde plek.

Het succes van Britse zangeressen in de Verenigde Staten lijkt geen einde te kennen. Duffy komt met haar album 'Rockferry' binnen op de vierde plaats van de Billboard Album Top 200, waarmee ze artiesten als haar landgenote Leona Lewis, maar ook Madonna en Mariah Carey achter zich laat. Dat meldt het Amerikaanse muziekvakblad Billboard. Eerder dit jaar bestormden ook Natasha Bedingfield en Joss Stone de Amerikaanse hitlijsten.

Duffy doet het in Amerika ook goed met haar single 'Mercy'. In de Billboard Hot 100 stijgt ze met het nummer, waarmee ze in Nederland boven aan de hitlijsten wist te komen, van de 66e naar de 27e plaats.

Duffy is het vierde Britse succes in korte tijd in de Verenigde Staten. Natasha Bedingfield kwam begin dit jaar binnen op de derde plek met haar album 'Pocketful of sunshine'. Twee maanden later kwam Joss Stone met 'Introducing Joss Stone' op de tweede positie terecht.

Leona kwam met 'Spirit' vorige maand binnen op één in de Amerikaanse albumlijst. Ze was de eerste Britse vrouwelijke artieste die de lijst aanvoert sinds Sade in 1984. Haar album doet het ook al maanden goed in Nederland.

De Billboard Album Top 200 wordt aangevoerd door 'Narrow stairs' van Death Cab for Cutie. Frank Sinatra's 'Nothing but the best' en 'We sing. We dance. We steal things' van zanger Jason Mraz staan op twee en drie.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen