Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Michael Moore bejubelt documentaire Madonna

Shownieuws

Michael Moore is enthousiast over de documentaire die Madonna heeft gemaakt over Malawi. Haar film is op 2 augustus te zien op het filmfestival van Moore.

(Novum/AP) - Michael Moore is dolenthousiast over de documentaire die Madonna heeft gemaakt over het Afrikaanse land Malawi. De Amerikaanse documentairemaker heeft de zangeres gevraagd of hij 'I am because we are' mag vertonen op zijn Traverse City Film Festival, dat op 2 augustus plaatsvindt in de stad in Michigan. De film ging deze week in première op het filmfestival van Cannes.

Madonna heeft het voorstel volgens Moore met beide handen aangegrepen. "Ze zei dat ze het fantastisch vond om hierheen te komen en deel te zijn van het festival", stelt hij. "We waren blij verrast." Als ervaren documentairemaker heeft de Oscarwinnaar respect voor het werk dat de 49-jarige superster heeft afgeleverd. "Toen ik het had gezien, dacht ik: wow, het is alsof ze dit soort films al jarenlang maakt."

In 'I am because we are' laat Madonna de armoede in Malawi zien, die vooral kinderen hard treft. Ook de aidscrisis in het Afrikaanse land komt in de film aan bod. De zangeres maakte de film naar aanleiding van haar reizen naar het land, waar ze het Malawische jongetje David Banda adopteerde.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen