Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Katja Schuurman stapt over naar Net 5

Shownieuws

Katja Schuurman verruilt BNN voor Net 5. De presentatrice zal vanaf september op de commerciële zender te zien zijn met haar programma Return to Sender.

Katja Schuurman verruilt BNN voor Net 5. De presentatrice zal vanaf september op de commerciële zender te zien zijn met haar programma Return to Sender, bevestigde een woordvoerder van Net 5 vrijdag. Ook zal de actrice en presentatrice de hoofdrol spelen in een nieuwe dramaserie, die in het najaar van start gaat.

Return to Sender, dat is gelieerd aan de gelijknamige stichting van Schuurman, werd vorig jaar al op de buis gebracht door de omroepen BNN en Llink. Voor de nieuwe reeks bij Net 5 gaat de 33-jarige krullenbol in juli al op reis naar ontwikkelingslanden. Met haar stichting zoekt ze naar producten in arme gebieden om die vervolgens te verkopen in Nederland.

Ze zal het programma presenteren met Art Rooijakkers, een vast gezicht bij Net 5, die momenteel te zien is als presentator van Peking Express. Over de dramaserie waarin Schuurman een rol vertolkt wil Net 5 nog geen details vrijgeven.

Schuurman maakte zeven jaar lang programma's voor BNN, waaronder Katja vs de Rest, BNN at Work en Try Before You Die. Momenteel presenteert ze er samen met Sophie Hilbrand de talkshow Katja & Sophie.

Haar vertrek bij de jongerenomroep valt Schuurman niet licht. "Na een aantal fantastische jaren verlaat ik BNN met een brok in mijn keel", stelt ze in een verklaring van de omroep. "Toch is het een goed moment om een volgende stap in mijn carrière te zetten, juist omdat het vuur tussen BNN en mij nog niet gedoofd is."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen