Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Prijzengeld miljonair Jaap niet naar goede doel

Shownieuws

Jaap, de winnaar van De Gouden Kooi, heeft het publiek voor de gek gehouden. Het geld dat hij had beloofd aan een goed doel, bleek bestemd voor hemzelf.

Jaap, die donderdag winnaar werd van De Gouden Kooi, heeft het publiek voor de gek gehouden. Tijdens een speech die hij eerder op de avond hield, beloofde hij de helft van zijn prijzengeld over te maken aan een goed doel indien hij als winnaar uit de bus zou komen. Wie dit voor een serieuze belofte hield, kwam tijdens de persconferentie na afloop van de finale bedrogen uit. "Dat goede doel is niet stichting AAP, maar stichting Jaap", riep hij glunderend.

De kersverse miljonair, die in de finale met een miniem verschil aan stemmen won van medespeler Brian, vermaakte zich kostelijk met zijn stunt. "In De Gouden Kooi is niets wat het lijkt en ik heb gewoon het hele Nederlandse publiek bedrogen." Zijn toekomst heeft Jaap al uitgestippeld. "Ik ga een grote website bouwen om de Terror Jaap Show op te beginnen", kondigde hij aan.

De 25-jarige Jaap heeft in totaal 451 dagen doorgebracht in de villa in Eemnes. Hij mag zich verheugen op een geldsom van 1,3 miljoen euro. Behalve Brian liet hij concurrenten Huub en Amanda achter zich. De halve finale, die vorige week plaatsvond, gaf Jaap al een voorsprong op zijn huisgenoten. Hij kreeg toen veel punten toebedeeld van zijn medespelers.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen