Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Salzburg wil Sound of Music-museum

Shownieuws

Salzburg krijgt mogelijk een museum dat is gewijd aan de 'The sound of music'. Het museum moet komen in de wijk waar de familie Von Trapp woonde.

(Novum/Ap) De Oostenrijkse stad Salzburg krijgt mogelijk een museum dat is gewijd aan de 'The sound of music'. Het museum moet komen in de wijk waar de familie Von Trapp woonde. Zeshonderd bewoners van de wijk hebben een petitie tegen de komst van het museum getekend. Ze zijn bang dat de straten verstopt zullen raken door touringcars met toeristen.

Het verhaal van 'The sound of Music' is gebaseerd op de geschiedenis van de zingende familie Von Trapp, die in Salzburg woonde en aan het begin van de Tweede Wereldoorlog voor de nazi's op de vlucht sloeg. De gemeente Salzburg denkt dat een museum dat is gewijd aan de musical en gelijknamige film jaarlijks zo'n 140 duizend bezoekers zal trekken.

In de film uit 1965 speelt Julie Andrews Maria, die door de weduwnaar kapitein Georg von Trapp (Christopher Plummer) wordt ingehuurd als gouvernante voor zijn zeven kinderen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen