Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Marco Borsato terug van Afrikaans acteeravontuur

Shownieuws

Marco Borsato is terug uit Zuid-Afrika. De zanger heeft maanden 'in de bush' gezeten voor opnamen van de film 'Wit licht', waarin hij de hoofdrol speelt.

Marco Borsato is terug uit Zuid-Afrika. De zanger heeft tweeënhalve maand 'in de bush' gezeten voor opnamen van de film 'Wit licht', waarin hij de hoofdrol speelt. "Ik heb zelden zoiets bijzonders en indrukwekkends gedaan", vertelde hij woensdag in RTL Boulevard.

De 41-jarige artiest werd op zijn terugreis vergezeld door zijn vrouw Leontine, die haar man op de set had bezocht. Hij weet al wat hij als eerste gaat doen nu hij weer thuis is. "Ik ga mijn kinderen knuffelen, heerlijk", lachte hij. "Het is woensdagmiddag, dus ze zijn lekker vrij."

In 'Wit licht' speelt Borsato een man die in Oeganda een restaurant uitbaat. Als de beste vriend van zijn zoontje wordt gekidnapt om als kindsoldaat te worden opgeleid, zet hij alles op alles om de jongen terug te krijgen. De zanger maakt zijn acteerdebuut in de zeven miljoen euro kostende productie. Ook Thekla Reuten en Ricky Koole zijn te zien in de film, die wordt geregisseerd door Jean van de Velde.

'Wit licht' gaat in december in première. Het gelijknamige album ligt in september in de winkel en de single met dezelfde naam stond begin vorige maand boven aan de hitlijsten. Een maand later staat Borsato acht keer in het Arnhemse Gelredome met de Wit Licht-concertreeks.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen