Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Katherine Heigl wil geen Emmy-nominatie

Shownieuws

Katherine Heigl wil niet genomineerd worden voor een Emmy. Ze vindt dat ze afgelopen seizoen geen prijzenswaardig acteerwerk heeft neergezet in de serie.

(Novum/AP) - Katherine Heigl wil dit jaar niet genomineerd worden voor een Emmy Award. De actrice, die dr. Izzie Stevens speelt in Grey's Anatomy, vindt dat ze afgelopen seizoen geen prijzenswaardig acteerwerk heeft neergezet in de doktersserie.

"Ik had het gevoel dat ik dit seizoen niet genoeg materiaal heb gekregen om een nominatie voor Emmy te verdienen en heb me daarom teruggetrokken om de integriteit van de organisatie van het evenement te waarborgen", schrijft ze in een verklaring. "Daarnaast wil ik niet de kans wegnemen van een andere actrice die wel de kans heeft gekregen om een mooie rol neer te zetten." Vorig jaar won ze nog een Emmy voor beste bijrol in een dramaserie.

Producer en bedenker van Grey's anatomy Shonda Rhymes was niet bereikbaar voor commentaar op de uitspraken van Heigl.

Het is niet de eerste keer dat de 29-jarige blondine zo openhartig is. Begin dit jaar vertelde ze in een interview met Vanity Fair dat ze de kaskraker 'Knocked up', waarin ze een hoofdrol speelt, 'een beetje seksistisch' vond. Vrouwen zouden in de komedie zijn neergezet als 'humorloze en pinnige feeksen', terwijl mannen in de film 'schattig en onhandig' waren.

Toen Grey's Anatomy-collega Isaiah Washington werd ontslagen nadat hij T.R. Knight een 'flikker' noemde, bemoeide Heigl zich openlijk met het conflict. "Ik zal eerlijk zijn, hij moet gewoon zijn mond houden in het openbaar. Punt", liet de actrice weten. Knight kwam na de opmerking van Washington uit voor zijn homoseksuele geaardheid.

De nominaties voor de zestigste editie van de Emmy Awards worden op 17 juli bekendgemaakt. De uitreiking van de jaarlijkse tv-prijzen vinden op 21 september plaats.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen