Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Oprah opnieuw invloedrijkste ster

Shownieuws

Oprah Winfrey is opnieuw uitgeroepen tot de invloedrijkste ster ter wereld. Zij zag haar vermogen het afgelopen jaar stijgen met ruim 175 miljoen euro.

Oprah Winfrey is door het Amerikaanse tijdschrift Forbes opnieuw uitgeroepen tot de invloedrijkste ster ter wereld. Net als in de twee voorgaande jaren voert de talkshowpresentatrice de Celebrity 100 Power List aan. Die wordt gebaseerd op financiële verdiensten en bekendheid, onder meer gemeten naar hoe vaak sterren worden genoemd in de pers.

De 54-jarige Winfrey zag haar kijkcijfers dalen, maar haar vermogen steeg de afgelopen twaalf maanden met naar schatting ruim 175 miljoen euro. Het magazine van Oprah liep eveneens iets minder goed, maar de machtige talkshowhost merkt ook dat niet in haar portemonnee.

Golfkampioen Tiger Woods behoudt zijn plekje op de tweede plaats, terwijl Angelina Jolie binnengekomen is op de derde plek. Zij verdiende ruim negen miljoen euro, en vergaarde door al haar liefdadigheidswerk veel bekendheid.

Ook Jolie's vriend Brad Pitt staat in de lijst, op nummer tien. Hij verdiende in de afgelopen twaalf maanden bijna dertien miljoen euro. Het koppel Pitt-Jolie is niet het enige stel in de top tien. Beyoncé Knowles en Jay-Z, onlangs getrouwd, staan op respectievelijk de vierde en zevende plaats van de lijst machtigste en rijkste beroemdheden.

Johnny Depp is met zijn zesde plek de hoogst gerankte mannelijke acteur in de lijst. Met zijn rol in de film 'Pirates of the Caribbean: Dead man's chest' verdiende hij het afgelopen jaar ruim 45 miljoen euro. Een nieuwkomer is de lijst is de band The Police. De Britse band, die vorig jaar een reünietournee maakte, verdiende afgelopen jaar ruim 125 miljoen euro met de verkoop van concertkaartjes.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen